Historia Jonë

Historia

 

Ceresit shikon pas në shumë se 100 vjet traditë. Në Ceresit tradita dhe progresi shkojnë krah për krah dhe fokusohen në inovacionin konstant të produkteve si dhe zgjerimin e saj në tregje të reja. Kjo është arsyeja pse sot Ceresit është kompani e njohur nëpër botë si lider në ofrimin e një game te gjërë produktesh me cilësi të lartë. Që prej 100 vjetesh Ceresit ka qenë partner i besueshëm për industrine e ndërtimit dhe zejtarisë.

1905

Fondacioni „Wunner’sche Bitumen-Werke“, Datteln

1910

Përparimi i markës CERESIT në ekspozitën botërore në Bruksel

1963

Suva dhe ngjyra të para Ceresit

1971

Sipërmarrja e teknologjisë Wolfin për hidroizolimin e çative 

1974

Ceresit Dicht-Profi - silikonet e para Ceresit

1984

Ceresit Cereflux - ngjitësit e parë të pllakave

1986

Blerja e CERESIT në Grupin Henkel

1992

Membrana bituminoze vet-ngjitëse BT21

2001

CM18 Easyflex - ngjitës i parë për pllaka me teknologji EASY

2004

Lëshimi i gamës inovative të llaçit premium aquastatic

2005

Ngjitësja e parë në botë Pllaka pa pluhur CM 90

2006

Ngjitësja e parë ETICS PU për bordet EPS

2012

Ngjitësja e parë për pllaka Flextec CM 77 UltraFlex