KURSIMI I CO2 ME SISTEMIN TONË TË FASADËS (ETICS & WINTEQ)

Përparësitë e sistemit ETICS

 • Produktet për izolimin termik të shitura në vitin 2019 u mundësuan blerësve tanë që të kursejnë rreth 5,85 milionë tonë metrikë të emetimit të CO2 (rajoni - Rusia, vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore)
 • Reduktimi i konsumit të energjisë dhe shpenzimet e zvogëluara për 40-50%
 • Klimë e brendshme e rehatshme dhe e shëndetshme, humbja e nxehtësisë e minimizuar
 • Klima më e shëndetshme e brendshme me mbrojtje nga myku dhe lagështia
 • Zgjat jetën e fasadës së shtëpisë
 • I jep një pamje elegante dhe të bukur fasadës

KURSIMI I CO2 NË FABRIKAT TONA CERESIT NË EVROPËN QENDRORE DHE LINDORE

 • Nga viti 2010 arritëm të reduktonim emetimin e CO2 (në kg CO2 për një ton të mallrave të prodhuara) për 33%!
 • Qëllimi ynë është që të bëhemi neutral ndaj karbonit deri në vitin 2040
 • Janë mundësuar shumë nisma, siç është reduktimi drastik:

    -Instalimi i paneleve fotovoltaike për prodhimin e energjisë së rinovueshme 

    -Sistemi automatik për thithjen e pluhurit: nuk ka shpenzim nëse ndalet prodhimi

    -Zëvendësimi i ndriçimit të vjetër me ndriçimin LED

    -Rikuperim i nxehtësisë

PRODHUESI KG CO2 PËR TON NË TË GJITHA FABRIKAT TONA NË EVROPËN QENDRORE DHE LINDORE

FABRIKA JONË E PARË NEUTRALE NDAJ KARBONIT

Ndërtimi i Henkel është bërë pionier duke e kthyer uzinën e parë ekzistuese Henkel në një fabrikë neutrale ndaj karbonit (planifikuar për vitin 2022):

 • Dritat e reja LED do të zëvendësojnë ato më të vjetrat: përmirëson efikasitetin e ndriçimit të jashtëm me 80%
 • Zëvendësimi i bojlerit termik të naftës me atë elektrik
 • Instalimi i paneleve fotovoltaike prej 450 KV

Përparësitë e këtij instalimi janë të shumta:

 • Kurseni deri në 4900 tonë CO2 në 10 vitet e ardhshme
 • Shpërndarja e energjisë së rinovueshme në rrjet duke mbështetur planin e energjisë së rinovueshme të Qeverisë së BiH
 • Krijimi i njëkohshëm i përfitimeve mjedisore dhe ekonomike
 • Vizioni i Henkel është në krye të arritjes së pozitivitetit të klimës